Runboard.com
You're welcome.
Community logo


runboard.com       Sign up (learn about it) | Sign in (lost password?)

 
mikefox whiskey Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Accomplished DX-er
Global user

Registered: 02-2009
Location: Northern Ireland
Posts: 403
Karma: 1 (+1/-0)
Reply | Quote
kenwood TS450s ALC/CAR problem!


After re setting the board on my TS450s I have a problem with the ALC scale on the meter.

The CAR knob controls the level of the ALC scale but now it's not letting me adjust it variably. The ALC reading is either completely to the top of the scale or no reading whatsoever.

The set is still putting out the proper power etc and reports are still good but without the ALC scale it's harder to keep my audio adjustment within the perimeters of it.

Any ideas anybody?

---
Patrick
30/Aug/2011, 12:02 pm Link to this post Send Email to mikefox whiskey   Send PM to mikefox whiskey
 
Hot Fusion Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Management
Global user

Registered: 03-2008
Location: South West England
Posts: 1372
Karma: 7 (+7/-0)
Reply | Quote
Re: kenwood TS450s ALC/CAR problem!


Blimey - what's going on there?

It may be worth just checking that the rig isn't breaking into oscillation - do this by monitoring the output power to see if it suddenly jumps up when the ALC reading hits the far end.

Other than that, I've no suggestions.

---
Andy - FB107
30/Aug/2011, 1:26 pm Link to this post Send Email to Hot Fusion   Send PM to Hot Fusion
 
mikefox whiskey Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Accomplished DX-er
Global user

Registered: 02-2009
Location: Northern Ireland
Posts: 403
Karma: 1 (+1/-0)
Reply | Quote
Re: kenwood TS450s ALC/CAR problem!


Thanks Andy, I will get it sorted somehow, emailed a guy I was recommended who runs a rig repair place called YoYo components, still waiting for price quotes or info as yet to have it re calibrated realigned or whatever.

---
Patrick
31/Aug/2011, 12:26 pm Link to this post Send Email to mikefox whiskey   Send PM to mikefox whiskey
 
Coppernob Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Freebander
Global user

Registered: 02-2011
Posts: 39
Karma: 0 (+0/-0)
Reply | Quote
Re: kenwood TS450s ALC/CAR problem!


Alc power switch not making contact?
Sticky transmit relay.
Does the pilot lights dim?
If so there is a lot of current being passed.
Put the rig on minimal power output do you get a reading of the standing current?
Does the meter still function as a sig meter ok?
90% of problems usually lie with the switch or relay...
Just a few things you could give a try.
Hope you get it sorted-Coppernob-Roger.
4/Oct/2011, 9:16 pm Link to this post Send Email to Coppernob   Send PM to Coppernob Blog
 
JED109 Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

New Kid On The Block
Global user

Registered: 06-2012
Posts: 1
Karma: 0 (+0/-0)
Reply | Quote
Re: kenwood TS450s ALC/CAR problem!


The CAR control is only effective for AM,FM,CW and FSK.
16/Jun/2012, 1:29 am Link to this post Send Email to JED109   Send PM to JED109 Blog
 


Add a reply





You are not logged in (login)